Официално: Михаил Миков е кандидатът на БСП за шеф на НС

share

ИБ на БСП предлага Михаил Миков да бъде председател на НС, а Мая Манолова да бъде негов заместник. Това потвърди Илияна Йотова по БТВ. Името на Янаки Стоилов не е било обсъждано, каза евродепутатът. Пленумът обаче още не е стигнал до гласуването на тази точка.

Висшето ръководство на БСП обсъжда спешни мерки, които да се приложат още в първите 100 дни от новия кабинет, краткосрочен план, който да се прилага от следващия бюджетен период и средносрочна програма до края на мандата. Програма за хората, държава и за фирмите.

Ще се върнем към това, което предизвикаха протестите в България. БСП предлага евтина и скъпа тарифа. Няма да се допуска ново повишение на тока, гарантира Йотова. Българинът е докаран до просешка тояга и затова необагаемата минимална работна заплата ще бъде 450 лв. БСП обаче продължава да настоява за прогресивен данък за доходите над 4500 лв., посочи Йотова. ДПС обаче остро се противопоставиха на тази идея и настояват за запазване на плоския данък.

Тя определи идеята на Цветан Цветанов да се отнемат лицензите на телевизиите нарушаващи изборното законодателство като „последен напън на един отиващ си политик“.

Водещи новини

Още новини