Маргарита Попова заминава за Малта

share

Вицепрезидентът Маргарита Попова ще бъде на работно посещение в Малта за участие в конференцията на Европейската правна академия на тема "Да направим борбата с корупцията в Европейския съюз по-ефективна", съобщиха от прессекретариата на президента.

Участниците във форума, който ще се състои на 16 и 17 март във Валета, ще дискутират действия за повишаване на ефективността на борбата с корупцията в ЕС, развитието на всеобхватна методология за преценка на реалната вреда от корупцията, подпомагането на властите на държавите членки чрез въвеждане на новите европейски антикорупционни политики, и пречките, които затрудняват борбата с корупцията. Сред акцентите по време на дискусиите ще бъдат също инкриминирането на активната и пасивната корупция, развиваща се в хода на търговските дейности, включително превенцията на корупцията в частния сектор. Българският вицепрезидент ще направи заключителното изказване на конференцията.

Във Валета вицепрезидентът Попова ще разговаря със заместник министър-председателя и министър по европейските въпроси Луис Грек и с министъра на външните работи Джордж Вела. На 17 май вицепрезидентът ще има среща и с държавния глава на островната държава Джордж Абела.

Водещи новини

Още новини