Румен Овчаров: Политиката е изкуство на възможности и наука за относителното

share

"В момента резултатът постигна една от основните задачи – свалянето на правителството на ГЕРБ от власт за по-дългосрочен период от време",  каза Румен Овчаров от БСП в предаването "12+3" по БНР.

"За мен в момента основната и главна задача пред БСП и пред цялата българска общественост е формирането на стабилно правителство без ГЕРБ. Всичко останало има конюнктурен и личен характер", заяви той.

"Започваме разговори както с парламентарно представените политически сили, така и с парламентарно непредставените и политически сили, и граждански сдружения, за да формираме едно програмно правителство, което да може да реши ключовите и най-важни за страната проблеми и от гледна точка на икономиката, и от гледна точка на социалната политика, и доходите на хората, и от гледна точка на националната сигурност", посочи още Овчаров.

Като коментар на изборните резултати, Румен Овчаров заяви: "За съжаление политиката не е желание и емоции, а изкуство на възможности и наука за относителното. ГЕРБ спечели тактически краткосрочно нещо, за да загуби нещо дълго и значително по-важно стратегически. С хода си Бойко Борисов, хвърляйки оставката, запази някакъв авторитет, но той загуби, чисто политически, изпадна в такава изолация, която на практика го лишава от власт. От тук нататък перспективите пред ГЕРБ за мен са не особено успешни".

Водещи новини

Още новини