Първанов: Скандалът със СРС-та е погнусяващ

share

Големият проблем е, че няма правила за онези, които са във властта и в опозиция. Целта е да имаш повече информация, която да компрометира и да извадиш от строя своя опонента. Това заяви президентът на България до 2012 година Георги Първанов в "Карбовски: Предаването" по повод скандала с подслушването на политици у нас.

Това, което се случва е много погнусяващо, допълни още той.

Имал съм съмнения, че ме слушат, но това не е доказано. Любопитно ми е дали е така и ще видим какво ще покажат резултатите на прокуратурата. Ако обаче подобни подслушвания се окажет истина - означава, че държавата ерозира, смята Първанов.

По думите му, ако МВР работи на частно за определени хора, то това е страшно. За 10 години при мен не е идвал никой с доклад и да ми каже: ето това е заплаха за националната сигурност. Но това поставя въпросът дали други двама души не са чели подобни доклади - премиерът и вицепремиерът. Ако има база и предпоставки за такива частни МВР-та, то трябва държавата да ги разчисти, а не всеки да тича и да си оставя телефона в другата стая, заяви той.

Най-големият ефект след СРС-та е, че гражданинът няма да има капка вяра в държавата, смята още той.

Водещи новини

Още новини