Костов: За Цветанов и Борисов пътят в политиката приключи

Булфото
share

Цветан Цветанов и Бойко Борисов не могат да претендират за място в българската политика, заяви на пресконференция лидерът на ДСБ Иван Костов. За тези хора пътят в политиката е свършил и това неминуемо ще се отрази и върху ГЕРБ. ГЕРБ не може да издържи подобен удар, добави Костов.

Повод за изявлението беше публичното обвинение от тази сутрин на бившия земеделски министър Мирослав Найденов, че масово са били подслушвани целият кабинет, президентът и опозицията с цел да бъдат контролирани и шантажирани. Лидерът на ДСБ изрази съгласие с определението за действията на Цветанов като мракобесна практика, известна от времето на Държавна сигурност и ги определи като терор в една демократична държава. Костов определи Борисов и Цветанов като сиамски близнаци в този скандал. Той настоява прокуратурата да установи кой и с какви мотиви е поръчал подслушването и да се повдигне обвинение срещу него. Според лидера на ДСБ за първи път изглежда, че прокуратурата иска да се разкрият нещата докрай.

Иван Костов изрази надежда, че президентът Плевнелиев няма да мълчи. Не може някакъв чиновник да подслушва президента, категоричен е Костов.

Водещи новини

Още новини