Костов си призна: Искахме министри от ГЕРБ

share

След изборите 2009 г. са водени преговори за коалиция между ГЕРБ и сините. В рамките им са обсъждани и министерски постове, призна лидерът на ДСБ Иван Костов в предаването „На 4 очи".

Той съобщи още, че от ГЕРБ предложили на сините да поемат министерство на здравеопазването.
Те обаче отказали, защото са на мнение, че реформата в здравеопазването е изключително тежка зона и изисква подкрепа на цялото правителство.

В крайна сметка партията на Бойко Борисов решила да не влиза в коалиция, обясни Костов. Той определи тези преговори като „отдавна затворени страници".

Критиките на сините към кабинета на Борисов нямат нищо общо с преговорите, изтъкна лидерът на ДСБ. По думите му сините са подкрепили политическата програма, с която ГЕРБ дойдоха на власт, но след като управляващите не изпълнили обещанията си, сините нямало как да спестят недоволството си.

Костов каза също, че премиерът не му се обадил, след като избухна взрив пред клуб на ДСБ в София. От партията веднага потърсили контакт със зам.-вътрешен министър. Подкрепа обаче не получили.
Съпредседателят на Синята коалиция дори предупредил Екатерина Михайлова, че е напълно възможно да обвинят тъмносините, че са самоинсценирали взрива, така както станало преди години, когато избухна взрив пред дома на Иван Костов.

Никой служител на реда не е разговарял с лица от ДСБ за експлозията пред клуба им в София, изтъкна още Иван Костов. Той допълни, че има свои предположения за поръчители на атаката. Винаги поръчват хора с политически намерения, категоричен бе тъмносиният лидер.

Водещи новини

Още новини