Плевнелиев ползвал като нощна лампа лаптопа Цветлин Йовчев

share

Винаги сме били срещу корупцията и винаги ще бъде така. В момента в България има почти 100% президентска власт. Срещу нарушенията на Президентството сигнализира само РЗС. Това каза лидерът на партията Яне Янев в предаването "Дикoff" по Нова телевизия.

Той коментира оставката на началника на кабинета на президента Цветлин Йовчев с думите, че Йовчев не е случаен човек. Плевнелиев не искаше до себе си човек, който да познава връзките и зависимостите на държавния глава. Това не беше приятно на президента. С този ход президентът показа, че не иска до себе си можещи и силни личности. Иска лелки и жени с вид на ученички, които да го гледат в очите и да изпълняват това, което дори и той не знае как да им възложи. Ако трябва да направя сравнение, президентът Плевнелиев имаше лаптоп в лицето на Йовчев, а той го използваше за нощна лампа, заяви лидерът на РЗС.

До края на май ще има досъдебно производство за ощетяване на държавата в особено големи размери като последствие от действието на Закона за публичното имущество, увери Яне Янев.

Не разчитам на ГЕРБ. Разчитам на собствените си сили, както вълкът разчита на собствения си врат, категоричен бе той. РЗС ще има между 20 и 25 народни представители в следващия парламент. РЗС ще бъде гарант да не дойдат отново на власт Доган, Станишев и Кунева. Моите отношения с Бойко Борисов винаги са били колегиални. Никога не съм влизал в договорки с него, каза още лидерът на РЗС.

Водещи новини

Още новини