Плевнелиев: Следващият президент ще бъде по-добър от мен

Булфото
share

Убеден съм, че най-доброто тепърва предстои. Вярвам, че следващият президент на България ще бъде по-добър от мен. Това коментира президентът Росен Плевнелиев в Благоевград, където беше официален гост на честването на 40-годишния юбилей на природо-математическата гимназия "Сергей Корольов", чийто възпитаник е самият той, предаде Дарик.

По думите на Плевнелиев българската нация тепърва ще докаже на света своя капацитет и възможности в обединена Европа. Най-важното в България не са предстоящите парламентарни избори, дори не е и кризата, а това, което се случва днес в българските училища, добави президентът.

"Важно е в политиката да бъдеш реалист, вярвам и поставям себе си в категорията на позитивните реалисти. Нищо не се постига от днес за утре и съм убеден, че трябва да дадеш, преди да получиш - на това ме научиха учителите от ПМГ "Сергей Корольов", подчерта Плевнелиев.

"Математическата гимназия е едно училище, което произвежда президенти, кметове - в лицето на градоначалника Атанас Камбитов, и си пожелавам от училището да излязат бъдещи министри, министър-председатели, президенти, български, европейски и световни лидери", изтъкна държавният глава.

"Никой не бива да подценява ПМГ, след като президентът на Републиката е дошъл на крака, за да ви уважи". С тези думи се обърна към всички присъстващи в зала "Пейо Яворов" Росен Плевнелиев.

Водещи новини

Още новини