Р. Петков сигнализира за злоупотреба на Капитан Андреево

share

За сериозна злоупотреба с държавна власт на КПП „Капитан Андреево” сигнализира Румен Петков на пресконференция в Плевен, съобщиха от областния съвет на БСП Плевен.

Румен Петков предостави фактура, в която става ясно, че частната фирма „Пи Еф Си” ЕООД е упълномощена да взима такса за дезинфекция от 20 лв. на всяко превозно средство, а стойността на услугата за това, че се събират пари, е 10 лв.

„В последните 24 часа са минали през това КПП 1000 коли, 600 автомобила и 500 камиона, което прави 15 000 лв. за едно денонощие и половин милион месечно. Преди месец тази процедура се извършваше от държавна структура. Фирмата „Пи Еф Си” ЕООД е регистрирана за участие за изпълнение на поръчката на 8 март, а на 12 март вече я печели, с което се убеждаваме, че тази фирма е създадена да краде. Аз съм убеден противник да се сезира прокуратурата за всичко, но също така съм убеден, че процедурите за избор и упълномощаване на такава форма са нарушени и са в разрез на българското законодателство.

Случаят е сериозен и още днес ще напиша писмо до главния прокурор относно провеждането на процедурата и изясняване на случая. За това носи отговорност и президентът Росен Плевнелиев, който назначи това служебно правителство, което ще се окаже правителство на грабежа и допускайки тази нередност. Негова е и отговорността за действията и бездействията му”, каза още Румен Петков.

Водещи новини

Още новини