Ангел Найденов: Самозапалванията са знак към политиците

share

На въпрос в сутрешния блок на Нова телевизия защо сме свидетели на толкова много самозапалвания в последно време Ангел Найденов от БСП заяви, че ГЕРБ дълго време не са обръщали внимание на хората. „Когато един човек се самозапали с посланието, че няма два лева в джоба, това е знак към политиците, че нещата не могат да продължават по същия начин и трябва спешна промяна“, смята той.

Мустафа Карадайъ от ДПС е категоричен, че картината, която виждаме днес с горящите хора по улиците, не се дължи на стари фактори, а на управляващите от ГЕРБ. Затова трябва да се проведат едни избори, смята той.

По повод провеждането на честни избори Емил Василев от РЗС заяви, че е много различно това, което виждат партиите под честни избори и това, което виждат гражданите. „Партиите гледат на тези избори като затвърждаване на политическия елит, а гражданите – като искане за нови лица“, смята той.

На въпрос как ще се има доверие на случайните граждани, които ще влязат в изборните листи чрез кампанията, която провежда РЗС, Василев заяви, че те са копирали едно към едно модела от Консервативната партия на Великобритания и той има много ясни критерии.
Според Красимир Ципов ГЕРБ ще заложи на утвърдени специалисти в определена област, а не на случайни лица.

Найденов заяви, че БСП практикува подхода да привлича хора, които нямат политическа обвързаност отдавна. Ние не залагаме на хора с влияние, каза още той. Василев го репрекира, че ако БСП си мисли, че леви кадри като Стефан Данаилов и проф. Пантев са тези хора и че избирателите ще им ръкопляскат - много се лъжат и ще видят това на изборите.

За момента се запазва съмнението за провеждане на честни избори, защото нито проведените промени в Изборния кодекс, нито с действията на служебния премиер дават основание да мислим различно.

Мустафа Карадайъ заяви, че ДПС има сериозни партийни структури и се правят процедури, които да подберат хората, които да влязат в листите им. На въпрос какво мисли за скандала с проф. Константинов, той заяви че партийната пропаганда се прави по партийните форуми и подобен род внушения, като тези от Константинов, създават усещането за нечестни избори.

Попитан за обещаните работни места от БСП, Найденов заяви, че не става дума за наддаване с партията на Кунева, а за премереност. Може да се види къде могат да бъдат създадени тези работни места, уточни той.

Ципов заяви, че, за да се проведат честни избори трябва нормативна база и ясни правила, а ГЕРБ е осигурила именно това.

Според Карадайъ при два последователни мандата на ДПС във властта се е видяло кой си спазва обещанията и кой не. В края на управлението на ГЕРБ хората бяха по улицата, при нас това го нямаше, бе категоричен той.
 

Водещи новини

Още новини