БСП: Висш функционер на ГЕРБ притиска прокурор за разследване срещу властта

share

Нямаше реален отчет на кабинета преди да подаде оставка и така ореола на бившия премиер Бойко Борисов остана. Това заяви пред БТВ Явор Гечев от БСП. Фискалният резерв е под прага на всичко допустимо. 1 млрд. лв излязоха от НЗОК и влязоха в бюджета, декапитализираха държавните предприятия, младежката безработица мина 30%, това ако е добро положение, здраве му кажи, каза социалистът.

Никой не ни отговори дали има защитени свидетели по делото за разследване на Мирослав Найденов за организирана престъпна група в Министерството на земеделието. Прокурорът от Софийска градска прокуратурата, който води едно от досъдебните производства е пратил до Сотир Цацаров писмо, че върху него се оказва натиск от висш функционер на ГЕРБ, каза социалистът.

Доброслав Димитров от ГЕРБ обаче цитира съобщение от прокуратурата, според което досъдебно производство срещу Мирослав Найденов. Това е част от предизборното говорене, защото тези приказки не са предизборна кампания, защото БСП губи вече 7 вота, каза Димитров.

През 2009 г. резервът, беше 7 млрд. лв., но държавата имаше 5 млрд. лв. текущи задължения. Така тези задължения бяха прехвърлени за 2010 г., припомни Димитров. Тогава БСП отричаше, че има криза и планира ръст от 5%, а на практика имаше минус 5%, разлика от цели 10 на сто, заяви бившият депутат от ГЕРБ. Димитров даде за пример и задълженията в Министерството на отбраната, които са били 570 млн. лв., а сега излизаме едва с 10 млн. лв. задължения.

Явор Гечев обаче обвини правителството на ГЕРБ, че вкарва икономиката в дългове. 140 000 работни места ще се осигурят по ОП „Конкурентоспособност“. Той се заяде с Доброслав Димитров за това какво е било писано в предизборната им програма през 2009 г. БСП обеща че ще вдигне пенсиите с 60%, а ги повишихме двойно, когато управлявахме, припомни Гечев. Димитров изрази съмнение, че може да се постигне ръст от 5% при положение, че всичките ни съседи и целия ЕС е в рецесия. Омръзна ми да слушам глупости, обърна се ексдепутатът от ГЕРБ. Това предизвика Гечев, който го попита дали ще престане да го обижда. Да, ако ме оставите да си прочета цифрите, миролюбиво каза Димитров. През 2007-2009г.  са усвоени 300 млн., а от 2009 г. 5 млрд., добави ексдепутатът от ГЕРБ.

Водещи новини

Още новини