Мая Манолова: Борих се срещу несправедливостите

share

Защитата на хората и техните каузи, за това се е борила през мандат 2009 - 2013 г. депутатът от БСП Мая Манолова.

"Опитах се да се боря срещу несправедливостите и да разобличавам безобразията на управляващите. За съжаление предложенията, който внасях по отношение на повишаване на доходите, защита на социално слабите, подкрепа за бизнеса и общините не срещнаха никаква подкрепа от страна на управляващите. Приетите ми законопроекти за съжаление се броят на едната ми ръка", заяви Мая Манолова.

Сред приетите са промяната на Закона за гражданската регистрация, която даде възможност най-бедните българи да получат лични карти. Друг приет законопроект е срещу жестокото и нехуманно отношение към животни.

"Последната ми победа е това, че принудихме ГЕРБ да се откаже от идеята си да накара ръководствата на неправителствени организации, наред с хората заемащи висши държавни длъжности да обнародват цялото си имуществено състояние. Това щеше да се използва като репресивна мярка на предстоящите избори", допълни Манолова.

Тя е направила различни предложения в социалната сфера, като например въвеждане на месечни надбавки от 50 лв., за пенсионерите над 70 годишна възраст, увеличение на вдовишките пенсии, на няколко пъти е предлагала и швейцарското правило за увеличение на пенсиите.

"Тези предложения макар да бяха залегнали в предизборната кампания на ГЕРБ, то те не бяха одобрени от тях. По отношение на майките имам предложение за увеличение от 240 на 310 лв., както и детските 35 на 50 лв. Тези предложения също не бяха приети", каза още Мая Манолова. Тя е направила и множество предложения в сферите на здравеопазването и в законите на бюджета за стимулиране на средния и дребен бизнес.

"Имала съм предложения и за Изборния кодекс. Мое е предложението освен интегрална бюлетина на предстоящите избори да има и интегрално гласуване т.е. за предпочитан политик",обяви червената депутатка.

Тя е поставяла и доста от проблемите на хората от Кюстендилка област.

"Задала съм множество въпроси за състоянието на болниците в областта, за допълнителното финансиране на личните лекари, които обслужват отдалечените и трудно достъпни районни. За драмата с Напоителни системи и изрязването на тополите и тръбите по поречието на Струма. Поставих въпроса на министъра на културата за Джамията в Кюстендил. Една от последните каузи, които защитавам е проблема на хората от Джерман с изграждането на депото за битови отпадъци там. През цялата си работа в Народното събрание се стремих да спазя ангажиментите, които поех пред хората през 2009 г.", каза още Манолова.

Тя обяви, че в този мандат в Кюстендилска област няма някакви сериозни инвестиции, а това което е направено е продължение на започнатото в управлението на Сергей Станишев.

Водещи новини

Още новини