Кандидатите за депутати от НДСВ подписват специална декларация

share

Политическият съвет на НДСВ одобри Критерии за номиниране на кандидати на НДСВ за народни представители за парламентарните избори през 2013 г., съобщиха от партията, цитирани от БТА.

От НДСВ заявяват, че в надпреварата за следващото Народно събрание ще заложат на хора, които са достойни, уважавани и широко подкрепяни от общността, чиито представители са. Кандидат-депутатите на НДСВ трябва да приемат либералните ценности и да са доказали респект към личната отговорност, върховенството на закона и личната инициатива. Важно условие е бъдещите народни представители от НДСВ да нямат принадлежност към ДС или пък съдебно досие.

НДСВ ще се стреми да привлече за кандидатските си листи активни непартийни представители на гражданските структури, които изповядват близки до либералните ценности. В листите на НДСВ ще намерят място представители на учители, лекари, инженери, икономисти, юристи, представители на бизнеса, културата и изкуството, не на последно място хората с увреждания. Приоритетно място в листите, както винаги, ще намерят младите хора с висше образование и жените, посочват от партията.

Кандидатите за депутати в листите на НДСВ ще трябва да подпишат декларация, в която се ангажират, че ако напуснат парламентарната група, ще трябва да освободят и депутатското си място. Тази мярка е насочена към ограничаване на политическото номадство, което подменя вота на хората, обясняват от НДСВ.

Водещи новини

Още новини