Росен Плевнелиев връчва мандат за правителство на ДПС

share

Президентът Росен Плевнелиев се очаква днес да връчи на парламентарната група на Движението за права и свободи проучвателен мандат за съставяне на правителство, в съответствие с чл. 99, ал. 3, от Конституцията на Република България. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Мандатът ще бъде връчен в 14.00 часа на „Дондуков” 2.

От ДПС вече обявиха, че ще върнат мандата. На 25 февруари президентът връчи мандат за съставяне на правителство на най-голямата партия в НС - ГЕРБ, които го върнаха веднага. На 27 февруари президентът Плевнелиев връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на „Коалиция за България”, които също като ГЕРБ го върнаха в момента на получаването.

След като и ДПС върнат мандата, се открива процедурата по съставяне на служебен кабинет. Миналата седмица Росен Плевнелиев гарантира, че до края на тази седмица името на новия министър-председател ще бъде оповестено, заедно с приоритетите на новото правителство, което ще управлява страната до средата на месец май.

Водещи новини

Още новини