Нинова: Депутатите от ГЕРБ се държат агресивно в парламента

share

БСП настоява по-бързо да се направи служебният кабинет и да се върви към предсрочни избори, заяви на пресконференция днес в Благоевград депутатът от "Коалиция за България" и член на националното ръководство на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БТА.

В така създадена ситуация има нужда от спешен, професионален кабинет, който да решава проблемите, каза тя. Виждате, хората са постоянно на улицата, настояват за решаване на проблемите, но няма кой. Ние в парламента усилено приехме няколко законодателни поправки - в закона за енергетиката, за енергийната ефективност и т. н., но това не е достатъчно. Затова в БСП смятат, че по-бързо трябва да се придвижи процедурата за съставяне на служебен кабинет и лицата вътре да не са обвързани с партии, да са професионалисти, посочи Нинова.

Искането на протестиращите граждани за програмен кабинет означава парламентът да остане да работи до края на юли и в рамките на този парламент да има кабинет на някоя от политическите сили, а нашата позиция е против това, отбеляза Нинова. Ние сме за разпускане на парламента, той е изчерпан - имаме 6 процента доверие, което е абсурдно. Не може да се работи в такава среда. Да се сформира бързо служебен кабинет и да се върви към предсрочни избори, заяви тя. Нинова добави, че в парламента противоречията са непреодолими. Представителите на ГЕРБ, по думите й, продължавали "да се държат агресивно, като че ли нищо не се е случило и хората не са ги свалили от власт". Няма никаква чуваемост, никакво разбирателство, така че кабинет в рамките на този парламент ще бъде мъка за държавата, посочи тя,

Корнелия Нинова огласи на пресконференцията предложенията на БСП до президента Росен Плевнелиев за неотложните действия, които социалистите смятат, че служебният кабинет трябва да предприеме в следващите седмици.

Водещи новини

Още новини