Тренчев: Политиците да поемат отговорност за високите цени на тока

share

Политиците да си поемат отговорността за тока! Страхотни удари са направени от зелената енергия, а правилата за тези удари са написани от политиците.

Това обяви президентът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев пред ТВ7 в предаването „Факторът Кошлуков”. Според него реалната стойност на зелената енергия е приблизително съпоставима с тази от „класическите” топлоцентрали, но с написаните от политиците през 2007 г. правила са създадени предпоставки от инвестиции за 100 единици да се печелят 1000 единици.

„Правилата са прекрасни”, коментира синдикалният лидер. Той подозира, че зад по-голямата част от офшорните компании, които изграждат фотоволтаични централи, стоят български пари. Д-р Тренчев намира, че след като политиците вече не могат да изкарат хората на протест за идеи, те чакат недоволството по икономически причини да се надигне, за да го яхнат. „Това са дебелокожи създания, хора без принципи, които имат наум само едно – как да се докопат до позиция и да я материализират”, възмути се лидерът на КТ „Подкрепа”. Според него ЕРП-тата са само брънка от голямата верига, по която се краде токът.

Когато синдикатите и работодателите настоявали да бъдат допуснати техни представители за наблюдение и контрол в ДКЕВР, исканията им били отхвърлени, припомни Константин Тренчев. „Няма как да станат далавери и заварки между нас и КНСБ или между синдикати и работодатели, дори предложихме ние да плащаме заплатите на експертите ни в ДКЕВР, но не и не – не пускат чуждо оченце в регулатора”, коментира синдикалният бос.

Водещи новини

Още новини