Николай Младенов: Не ние сме тихи, а предното правителство беше шумно

share

"Предходното правителство беше шумно с далаверите по европейските проекти", каза в парламента външният министър Николай Младенов при дебатите по Доклад за приоритетите на България по време на Кипърското председателство на Съвета на ЕС (юли – декември 2012 г.) и по време на Ирландското председателство на Съвета на ЕС (януари – юни 2013 г.).

„Никой в правителството не е ентусиазиран от резултатите от преговорите по многогодишната финансова рамка на Европейския съюз. Убедени сме, че има нужда от силна Европа. Докато сме страна, която получава от ЕС, основна грижа ще е как се изразходват средствата от ЕС”, каза Младенов.

„Това правителство няма да си позволи да остави на следващото безхаберието, което остави предишното правителство в областта на европейските проекти. Чу се в зала мнение, че сме били тихи потребители на каквото ни дадат. Предходното правителство беше шумно с далаверите по европейските проекти. Всички си накупиха джипове, кръщавайки ги селскостопански машини”, заяви Младенов.
„Смятам, че ЕС не беше прав да затвори блокове на АЕЦ „Козлодуй”, но това беше заради неизпълнени ангажименти от страна на България, поети още от правителството на Любен Беров”, каза външният министър.

„Благодарение на аргументите и действията на правителството, получихме средствата, от които имаме нужда. Аз съм доволен, спокоен от постигнатото”, каза още Младенов.

Водещи новини

Още новини