Корнелия Нинова: Янев е марионетка на ГЕРБ

share

Корнелия Нинова от БСП ще съди Яне Янев за клевети и лъжи, които изрекъл за нея, заяви тя на пресконференция в Благоевград.

Според народната представителка лидерът на РЗС е "марионетка на ГЕРБ" и „изпълнява политическа поръчка".

Нинова е категорична, че по този начин се цели злепоставянето на БСП, защото ГЕРБ се страхуват от загуба. Освен това така се отклонява вниманието от ежедневните проблеми на българите - сметки за ток, безработица, ниски доходи, каза депутатката.

"Ще повярвам, че е борец с корупцията, когато първо уволни Бойко Борисов, а второ - да разследва докрай парите за апартаментите на Цветан Цветанов", заяви Нинова.

Депутатката от БСП призова Янев да изпрати в прокуратурата Мирослав Найденов за кражбите в горите, нарязването и продаването на напоителни системи. Тя смята, че Янев цели да я злепостави, защото представлява проблем за ГЕРБ на предстоящите избори в областта и подчерта, че всичко казано по неин адрес са лъжи, „за които ще го съдя рано или късно".

Корнелия Нинова изброи 3 лъжи, казани от Яне Янев. Той казал, че в разсекретените документи "има разговори с мен и г-н Кириенко, и г-н Шматко".

"Няма и помен от такива разговори, следователно Янев излъга, заяви Нинова. Каза, че в документите има записани със СРС разговори между мен и следовател Татяна Шарланджиева, с които й оказвам натиск да прекрати делото. От публикуваните документи се вижда, че няма и един такъв разговор, следователно Янев пак излъга. В документите съществува заключение по делото от Т. Шарланджиева, от което се вижда, че тя предлага Красимир Георгиев да бъде изправен пред съд за финансови злоупотреби, следователно Янев отново излъга", подчерта още Нинова.
 

Водещи новини

Още новини