БСП: Нелепо е да ни представят като поддръжници на "Хизбулла"

share

Четвърти ден не стихват коментарите около изявлението на вътрешния министър Цветан Цветанов за съпричастност на "Хизбулла" към атентата в Бургас. Консултативният съвет за национална сигурност  (КСНС) създаде международна новина и поднесе тревожни изводи, заяви от парламентарната трибуна депутатът от Коалиция за България Ангел Найденов.

"Последващите реакции на управляващите засилиха въпросите какво точно се случва. Известно е, че КСНС стои на едно от най-високите места в системата на национална сигурност. Тъкмо във важността на разглежданите проблеми се корени значимостта на Съвета. Несъгласието по темата не е изненада, но когато от едната страна стоят само управляващите, а от другата - всички останали парламентарни групи, има нещо сбъркано. Оценките на участниците в заседанието са, че докладите са непълни и няма достатъчно доказателства за участието на "Хизбулла". Да се представят мненията, различни от тези на управляващите като подкрепа за "Хизбулла", е смешно и нелепо", добави той. "Интересно е защо кабинетът реши да се компенсират липсващите доказателства и прие натиска да се представи "Хизбулла" като терористична организация и в рамките на ЕС. Интересно е защо се промени мнението на правителството да не изнася такава информация без достатъчно доказателства. Тепърва ще видим каква ще бъде цената, която ще платим. Ние имаме своите задължения като партньори на НАТО и ЕС, но това не бива да става чрез първосигнално подчинение. Трябва да се отчитат и националните интереси", каза Найденов.

"Продължава и скандалната сага с агента Буда. Ще предложим създаване на анкетна комисия и се надявам то да бъде подкрепено", заяви социалистът.

"Безразличието и презрението, което управляващите демонстрират към Народното събрание, е скандално. Резултатът ще се види на изборите и той няма да е в тяхна полза", каза още Ангел Найденов.

Водещи новини

Още новини