Петър Курумбашев: Бойко Борисов пъп ли ще реже в Търговище?

share

Куп депутати от Коалиция за България се възмутиха от поредното отсъствие на премиера Бойко Борисов от парламентарния контрол.

Според Антон Кутев министър-председателя бяга от отговори на депутатски въпрос със странни оправдания. Днес по документи той е в отпуск. Въпреки това той ще участва в церемония по откриване на гинекологично отделение в болницата в Търговище заедно с министъра на здравеопазването Десислава Атанасова. Тя обаче чинно се яви в пленарната зала, за да отговори на депутатските въпроси. С какво ще отидете до Търговище, загрижено попита Кутев и отговори, че най-вероятно ще стигнат с хеликоптер. Това обаче е проблем, защото Бойко Борисов също ще лети с хеликоптер, но по време на отпуск.

От парламентарната трибуна Петър Курумбашев от Коалиция за България каза, че Бойко Борисов не се е явявал в парламента от декември. Поискал е няколко пъти отлагане заради пътувания в чужбина и отпуск. Кога работи този човек, възмути се Курумбашев. Какво ще режете сега в Търговище – лентички или пъп, добави депутатът и припомни, че Умберто Еко не можел да обясни защо Силвио Берлускони не ходил в парламента, а предпочитал да съобщава политически новини при гостувания в токшоута. Това се случва, защото там има услужлив водещ, който ти задава подбрани въпроси, обясни Курумбашев.

Водещи новини

Още новини