ГЕРБ и БСП с тайна среща (обновена)

share

ГЕРБ и БСП на тайна среща заради изборния кодекс.

Засега никоя от двете партии не потвърждава, нито пък отрича провеждането на такава среща.

Поведението на депутатите обаче е меко казано подозрително. Социалистът Михаил Миков на въпрос провеждана ли е такава среща, вместо да даде еднозначен отговор, попита медиите: „Кой ви каза?".

Коментира се, че подобни разговори в търсене на консенсус за изборното законодателство, предстои да се проведат и с представителите на "Атака". Друг интересен факт е, че малко преди 11.00 часа шефката на правна комисия Искра Фидосова заедно с Красимир Ципов влязоха в стаята на Синята коалиция.

Съмненията, че е постигнат консенсус се потвърждават и от днешното заседание на правната комисия, в чийто дневен ред е включено обсъждане на допълнителен работен доклад за второ гласуване към общ законопроект на приетите на първо гласуване законопроекти за изменение и допълнение на Изборния кодекс.

"Търсим сближаване на позициите и връщане на Изборния кодекс обратно в пленарна зала", каза пред журналисти в парламента председателят на правната комисия Искра Фидосова от ГЕРБ след едночасова среща с Парламентарната група на Синята коалиция, .

Фидосова призна, че от вчера се провеждат консултации с всички парламентарни групи по отношение на промените в Изборния кодекс.

Водещи новини

Още новини