Борисов призна: Сергей Игнатов беше добър, но спори с мен

share

Премиерът Бойко Борисов призна, че Сергей Игнатов е бил добър министър. Той отчете и че бившият ректор на НБУ е направил много за образованието.

По думите на Борисов обаче, Игнатов е оспорил доклада на Инспектората за фонд „Научни изследвания". "Той се забави, спори с мен, оспори доклада на нашия Инспекторат и затова се наложи да се разделим", заяви премиерът пред журналисти в началото на заседанието на Министерски съвет.

„Иначе беше добър министър, направи добри неща. Законът за средното образование е в парламента. Преместихме Оперативната програма в Министерството на образованието, така че има заслуги, които не мога да отрека. Но това негово колебание и опит да се защитят хора, които не заслужават тази защита и създадоха проблеми – професори и академици да се замерят с това коя рецензия е скрита и коя не е пусната...”, каза премиерът.

„Тъй като остават няколко месеца до изборите, в парламента имаме един закон за средното образование, мисля, че Милена Дамянова ще се справи добре да го доизкара там. В течение е”, отбеляза Борисов.

„За мен винаги е виновен този, който е там, за да контролира и организира дейността”, каза министър-председателят.

Водещи новини

Още новини