Корнелия Нинова: Референдумът е лична загуба на Борисов

share

Референдумът за АЕЦ Белене е победа на гражданите. БСП беше инструмент на гражданското общество и двигател на гражданската енергия. Референдумът се превърна в загуба на правителството и лично на премиера Бойко Борисов.

Такова заяви народният представител от Коалиция за България Корнелия Нинова, цитирана от Дарик. Според нея министър-председателят не може да преживее това поражение и си прави кризисен ПР, част от който е посещението му във ВМЗ-Сопот. "Борисов направи гаф, който показва пълна некомпетентност и поставя под съмнение действията на правителството за спасяването на завода", допълни Нинова. "С изненада разбрах вчера от министър-председателя, че ВМЗ-Сопот произвежда гранатомети и автомати. Ден преди това директорът на Агенцията за приватизация ни убеждаваше в Парламента, че няма голям външен стратегически инвеститор за покупката на завода, защото „чужденците не познавали вътрешния пазар на оръжия в България”. Като събереш двете изказвания разбираш, че ВМЗ- Сопот произвежда гранатомети, които се харчат като топъл хляб у нас", коментира Нинова.

"Вазовските заводи никога не са произвеждали такива продукция и никога не са продавали стоките си в България. Ако за един юрист донякъде е разбираемо, че не прави разлика между гранатомети и боеприпаси, то за един бивш главен секретар на МВР това е недопустимо. И може би нямаше да има никакво значение какво говорят тези двама мъже, ако съдбата на предприятието днес не беше в техни ръце. Те ще водят преговори с купувачи, ще търсят инвеститор и ще разработват пазари за предприятие, в което не знаят какво се произвежда и къде се продава. После да не се чудим защо нещата не вървят. Представете си в ръцете на какви невежи е съдбата на военно-промишления комплекс в България – стратегически отрасъл с експортни възможности, в който професионализмът понякога е въпрос на живот и смърт", изтъкна Нинова.

Водещи новини

Още новини