Започнаха консултациите за вота на недоверие

Булфото
share

Първите разговори бяха между Яне Янев и лидерите на Синята коалиция Мартин Димитров и Иван Костов.

Считам, че за първи път, откакто ГЕРБ е на власт, има възможност да не се гледа егоистично и партийно, а да се направи нещо добро за страната и за националната сигурност, заяви след срещата лидерът на РЗС.

Ако Цветан Цветанов бъде отстранен от поста министър на вътрешните работи, ще излязат такива безобразия, които нямат аналог в цялата Европа, подчерта Янев. Тези безобразия той обаче пази за дебатите по вота.

Според него вътрешният министър е работил с определени групировки в предишната предизборна кампания. Този човек е изключително вреден, той се е впил като кърлеж в системата на МВР и има голяма опасност да инфектира целия организъм, смята още лидерът на консерваторите.

Единството в позициите между леви и десни за този вот Янев си обяснява с това, че всички се обединяват в името на всеобщото благо. За нас е безспорен факт, че има срив в системата на МВР и той трябва да бъде преодолян максимално бързо, заяви още Яне Янев.

Той бе категоричен, че този път ГЕРБ ще останат в изолация и ще се крепят само на "купени пионки". Консерваторите този път ще участват в дебатите и в гласуването на вота.

Янев прогнозира, че има голяма вероятност до края на седмицата вотът да бъде внесен в деловодството на НС. За момента по думите на Янев мотивите към вота са общи.

От ДСБ вече обявиха, че ще подкрепят вота - независимо от вносителя му. Коалиционните им партньори - СДС също обявиха, че най-вероятно ще се присъединят към колегите си от Синята коалиция.

БСП и ДПС за момента са инициатори на подготвяния вот на недоверие.

Водещи новини

Още новини