ДСБ: БСП биха Борисов

share

БСП биха Бойко Борисов, въпреки че мачът не беше много хубав, но го биха много яко. Така коментира на пресконференция проведения вчера референдум заместник-председателят на ДСБ Светослав Малинов.

За пръв път ГЕРБ получават на национален вот резултат, по-малък от този на БСП, добави той. От "тъмносинята " централа описаха допитването като сблъсък между Давид и Голиат - един малък Изпълнителен комитет от 15 души, подкрепен от неголяма политическа партия, срещу 40-годишна лъжа. Заместник-председателят на ДСБ Радон Кънев добави, че този успех е могъл да бъде пълен, ако всички противници на ядрената енергетика, в частност на "Белене", бяха излезли вчера да гласуват с "не".

От ДСБ осъдиха поведението на премиера Борисов и на Меглена Кунева. Борисов се скри от опасността гласуването на референдума да се превърне във вот на недоверие срещу правителството на ГЕРБ, а първият български еврокомисар се държа по един дълбоко неевропейски начин, посочи Кънев. Поведението на лидерите на ГЕРБ беше неубедително, то доведе до този изключително нисък резултат, подчерта и Светослав Малинов, но отбеляза, че крайният резултат от референдума е създаването на нов политически съюз - съюзът на избирателите, на хората, казали "не" на политическата пропаганда и "да" на европейска България.

Ако, все пак, привържениците на управляващите, не са отишли до урните, защото в кампанията срещу строителството на "Белене" активно е участвал Иван Костов, както обясни снощи министър-председателят, това означава, че лидерът на ДСБ има по-голям авторитет от Борисов и на практика Демократи за силна България спечелиха битката, заяви в отговор на въпрос Малинов.

Водещи новини

Още новини