Плевнелиев на посещение във Франция

share

Президентът Росен Плевнелиев ще бъде на работно посещение във Френската република днес, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът ще се срещне с генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова в сградата на организацията. Двамата ще посетят Мемориала на Холокоста и ще се поклонят пред паметта на загиналите. Българският държавен глава ще се срещне със своя френски колега президента Франсоа Оланд. Двамата ще обсъдят предстоящото посещение на президента на Френската република в България през 2013 г., възможностите за задълбочаване на двустранното търговско-икономическо сътрудничество, присъединяването на България към Шенгенското пространство. Ще бъдат обменени позиции по отношение на политиката на растеж, Многогодишната финансова рамка до 2020 г. и разширяването на Европейския съюз.

Държавният глава ще разгледа българската документална изложба „Спасението 1943” в сградата на ЮНЕСКО, посветена на спасяването на българските евреи през Втората световна война, след което ще участва в официалната церемония в памет на жертвите на Холокоста, където ще направи изказване.

Водещи новини

Още новини