ГЕРБ: 1г. лоялност, 1 г. интелект

share

"Грам лоялност се равнява на килограм интелект", "В политиката нищо не се движи, ако не се бута", Никога не пропускай политическа среща, ако смяташ, че има и най-малка възможност след това да съжаляваш за това, че не си присъствал", "Разшири лидерството".

Това са само част от 35-те златни правила, които председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев стриктно спазва и прилага и в политиката, и в бизнеса, научи "Труд". Попаднал на тях съвсем случайно, научил, че същите се преподават на студентите по социология и политология в един университет във Вашингтон.

Шефът на депутатите от управляващата партия е решил да разпрати мъдрите мисли по имейлите на колегите си от ГЕРБ, тъй като се е уверил, че ако те се спазват, успехът е гарантиран.

От мъдростта им се впечатлил дори и бившият премиер (2001 г. - 2005 г.) Симеон Сакскобургготски. Миналата година се засякли с Красимир Велчев на някакъв прием и царят похвалил шефът на ПГ на ГЕРБ за умението му да ръководи и управлява депутатите. Симеон Сакскобургготски бил изненадан най-вече от факта, че парламентарната група на управляващите е сплотена и няма отцепници. За разлика от НДСВ, които за един мандат два пъти се люспиха - първата партида жълти мравки създадоха "Новото време", а втората - БНД.

"Няма някаква тайна, въпрос на лоялност и към лидера Бойко Борисов, и към ГЕРБ", отговорил му Велчев и цитирал правилото за "Грам лоялност е равна на килограм интелект". Сакскобургготски го помолил да му прати и останалите "бисери", което шефът на ПГ на ГЕРБ направил.

"Из златните правила"

- Само нарочно се гневи.
- В политиката имаш само твоята дума и твоите приятели. Предадеш ли едно от двете, си МЪРТЪВ.
- Насочи поглед към голямата цел и не спирай да подритваш всяко лаещо куче.
- Моралното възмущение е най-голямата мотивираща сила в политиката.
- Усилието е повод за възхищение, но ценно е постижението.
- Добре водената партия се грижи сама за себе си.
- Персоналът е политика.
- Не можеш да победиш някой с никой.
- Не се отнасяй с добрите по същия начин, по който се отнасяш с лошите.
- Дайте им титла и ги обвържете.

Водещи новини

Още новини