Борисов: Костов, БСП и ДПС са едно и също

Булфото
share

Това са едни и същи хора, които през годините са правели така, че да възпрепятстват всяко едно демократично правителство - не ни притесняват, каза министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти по повод готвения от опозицията пореден вот на недоверие

Борисов заяви, че журналистите трябва да отидат и да питат - защо от „Атака”, Синята коалиция и РЗС са излъгали управляващите преди 2 години.

„Изобщо не съм притеснен, защото съм убеден, че в момент, в който Европа буквално се тресе за оцеляване, българите ще разберат. Виждате какво се случва в много страни като Гърция и Италия, а ние всеки ден откриваме нови и нови обекти”, посочи премиерът.

По думите му, всички са видели как могат да управляват БСП и Синята коалиция. „В края на краищата народът е този, който ни назначава. Ако мине пък вотът, ще направим избори и пак народът ще си каже думата”, коментира той.
 

„Ако го е имало това, преди 15 или преди 10 години, нямаше да има такива констатации. Затова сега стягаме базата и в университетите и кампусите”, каза Борисов в коментар относно европейско изследване, според което българчетата четат най-зле от всички деца в ЕС.

„Правим така, че резултатите ще дойдат, след като инвестираме в това, което виждате. Слушахме какво казват ректорите и преподавателите днес и затова те подкрепят правителството. Това, което правим, може да се пипне и да се покаже”, заяви премиерът. По думите му, ако предишните правителства са правили университети и кампуси, днес нямало да бъде така.
 

Водещи новини

Още новини