Цветан Цветанов: Побоят над Октай показва истинската същност и произвола на ДПС

share

Николай Кокинов каза, че има опит за убийство, защото липсваше експертиза за техническото състояние на пистолета. Възможно е газов пистолет да бъде преправен в боен, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов. От експертната справка, направена от СДВР беше да не се допуснат спекулации, че в действителност има опит за убийство.

Сигналът постъпва в 12.25 ч. В Четвърто РПУ и веднага е подадена информация на патрулите. В 12.30 ч. полицаите са в НДК, каза Цветанов. Ако хората от ДПС не виждат униформи, това не означава, че няма полиция, отговори на нападките от партията вътрешният министър. В началния етап на задържането Енимехмедов не говореше с полицаите. Той се отпусна едва в Института по психология, където беше спечелено неговото доверие.

НСО извършва цялостен анализ на ситуацията, видно е опита за произвеждане на два изстрела, а нападателят не е обезвреден, ако бъдат доказани нарушения ще бъдат взети определени мерки, каза Цветанов.

Според вътрешния министър делегатите на ДПС са извършили сериозно насилие, което показва политическата същност на ДПС, които налагат произвол. Стигна се дотам, да му свалят панталона, не скри възмущението си Цветанов. Той припомни, че срещу собствения му кортеж също е бил насочен пистолет, но прокуратурата квалифицира това като хулиганство. От техническата експертиза е видно, че с газовия пистолет на Октай не може да бъде извършено убийство, а самият той е казал, че е искал да сплаши Доган.

Водещи новини

Още новини