Мария Капон: БСП иска да фалира държавата

share

Трябва да се гласува с "да" на референдума, за да може в България да се развива високотехнологична индустрия. Само 30 държави в света имат правото да развиват ядрена енергетика и ние сме една от тях, заяви в студиото на Панорама по БНТ Явор Куюмджиев от БСП.

Ядрената енергетика създава високоплатени работни места. Ако искаме след 15 г. да имаме евтино електричество и въобще в България да има електричество, трябва да гласуваме положително на референдума, добави той.

"Трябва да се гласува с "не", защото се харчат едни пари без договор - 22 млрд. лв. Няма гаранции за изпълнение на проекта, както и за индекса на риска. Това го няма в т.нар. споразумение, което БСП предложи. В момента те са истеризирали да агитират как България ще се развива с АЕЦ "Белене". Това не е вярно. На два пъти бяхме свидетели как БСП фалира държавата - при Андрей Луканов и при Жан Виденов. Нека да не им позволим да я фалират трети път. С 22 млрд. лв. България ще фалира 4 пъти", каза лидерът на Единната народна партия Мария Капон.

Според Куюмджиев твърденията, че проектът "Белене" е неизгоден, не са верни. По думите му, това се прави от противниците на референдума, за да внушат на хората, че референдумът е безсмислен.

Водещи новини

Още новини