Румен Петков: Кой плаща лечението на чужденци у нас?

share

При един инцидент в плевенското село Коиловци чужденци бяха нападнати, трима от тях бяха ранени. Тримата са били лекувани няколко дни в плевенската болница. Лекари ме излъгаха за сметка на българската национална сигурност и самочувствието на българските граждани. Как бяха лекувани тези чужденци и кой заплати разходите по това? Това попита от парламентарната трибуна депутатът от БСП Румен Петков министъра на здравеопазването Десислава Атанасова. Въпросът е важен за жителите на Плевен, уточни той.

Единият пациент отказва лечение, а другите двама са постъпили в травматологията и са лекувани в продължение на 5 дни. За обслужване на чужденци от Спешна помощ разходи не се дължат, те се поемат от държавата, така че българската здравна система не е ощетена, отговори Атанасова. Преводът на 2210 хиляди лева е постъпил от Алианц банк България, уточни тя. Тези средства, които са постъпили по сметка на болницата, са от тази банка и дали е редно, аз не знам, каза Атанасова.

Аз не мога да приема, че банка плаща лечението им и се надявам да не съм ви чул добре, заяви Румен Петков. Дали френското посолство поема лечението, попита той. Десислава Атанасова заяви, че това е всичко, което знае по случая.

Водещи новини

Още новини