Първанов: Три пъти „не” на Борисов вероятно е резултат от външен натиск

share

"Три пъти „не” на г-н Бойко Борисов на референдума вероятно е резултат от осезателен външен натиск", каза в интервю за БНР Георги Първанов, президент 2002 – 2012 година, по повод призива на премиера Бойко Борисов към привържениците на ГЕРБ да гласуват с „не” на референдума за нова ядрена централа.

„С това заявление г-н Борисов обрича партията, на която той е ръководител, защото тя влиза в онази съвкупност на не повече 15, максимум 20 % от гласувалите, които биха били против изграждането на нова централа. Неговото изявление е действително необяснимо”, каза Първанов.

Според Първанов, на референдум  съотношението ще бъде поне три към едно, в полза на привържениците на проекта. „Колко ще гласуват, ми е трудно да прогнозирам. Със сигурност ще бъдат над онези 20 %, които позволяват да продължи обсъждането и да се търси ново решение, в рамките на парламента”, каза президентът.

Той заяви отново, че поддържа своето виждане, че Бойко Борисов трябва да подаде оставка, ако резултатът от референдума е „за” развитие на ядрена енергетика. „Поддържам това мое виждане. То не е специално измислено заради Борисов”, каза още Георги Първанов.

Водещи новини

Още новини