Найденов: Не ми е оказван натиск за сделката в Несебър

share

От никой по никакъв повод не ми е оказван натиск за сделката в Несебър, нито съм имал разговори. Това каза министърът на земеделието Мирослав Найденов при изслушването си във временната анкетна комисия за проучване на корупцията по високите етажи на властта.

„Оказван ли ви е натиск за изповядването на тази сделка? Какво направихте вие в уреждането на всички процедури, произтичащи от характера на Закона за черноморските територии?”, попита депутатът от Коалиция за България Атанас Мерджанов. Министър Найденов заяви, че не му е оказван натиск от някой. „Вицепремиерът Цветанов не ми е оказвал натиск, нито вицепремиерът Дянков, нито премиерът Борисов, нито председателят на парламента, нито президентът са ми оказвали натиск по този казус”, подчерта земеделският министър. „На мен не ми е оказван никакъв натиск”, каза и зам.-министър Светлана Боянова.

На въпрос от депутата Мая Манолова от Коалиция за България дали има и други пет имота в близост до скандалния имот в Несебър, които също са били подготвени за продажба, Мирослав Найденов заяви: „Има общо 93 преписки, които са в режим на финализиране. Всички тези преписки са започнали през 2008 г. и са за цялата страна. Има пет имота в Несебър. Ако съм щял да подпиша нещо, да съм го подписал. Нямаше да подпиша нищо, защото тези сделки не са финализирани. Не са донесени за подпис”. Найденов заяви, че има и пет преписки в съседен терен на имота в Камчия, който е бил продаден по времето на управлението на предишното правителство. Министърът иска прокуратурата да разследва и случая с Камчия.

Водещи новини

Още новини