Братът на Станишев: Ще съдя за клевета тези, които ме замесиха в скандал за заменки

share

Норман Фостър и компания ни наеха, за да проектираме на градоустройствено ниво на терена край Карадере. Така братът на Сергей Станишев арх. Георгий Станишев обясни случая с територията от 707 дка, които са били заменени в местността Карадере за 7,72 лв на кв.м. Фостър е един от най-значимите архитекти в света, за когото работят 1200 архитекти и е специализиран в изграждане на комплекси свързани с околната среда.

Поканиха ме да партнираме с моята компания Прожектс ЕООД, а аз се запознах с представителите на българската компания, която има вече 2000 дка в района след като ме наеха като консултант. Проектът е спрян заради финансови причини, уточни архитектът.

Нямам никаква собственост на територията на Черноморието, каза Георгий Станишев и отрече да е консултирал компания за изключването на земи от горския фонд. Той каза, че има контакти с британски архитекти, тъй като години наред е работил в Лондон като архитектурен редактор. „В момента работя предимно за проекти в чужбина, за да не ме привързват към името на брат ми. Аз не съм брошка към определен проект, която да служи за защита заради роднинските ми връзки със Сергей. Когато един човек употребява името ми, за да прикрие свои действия бих го нарекъл подлец“, каза Георгий Станишев. Той каза, че е готов да съди хората, които го замесиха в скандала. Срещу кого точно обаче ще бъде заведено дело за клевета той отказа да съобщи. Името на Георгий Станишев беше назовано от министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Водещи новини

Още новини