Партията на Кунева отказа участие в комисията за дюните

share

"Движение България на гражданите“ няма да приеме поканата на министър Мирослав Найденов да участва в комисията, която ще разследва скандала с дюните. Причината е, че това ще бъде симулация на разследване, каза Тома Биков – член на Националния съвет на партията.

Коментарът му беше по повод на поканата на земеделския министър към БСП и Меглена Кунева да се включат в комисиите, които ще проверяват случая.

"Разчитам на представителството лично на г-жа Йотова, която е много активна в последните дни, и очевидно е много заинтересувана. Виждам, че г-жа Кунева и нейната партия също са коментирали казуса. Сещайки се, че тя беше също част от управлението на Тройната коалиция, първо – като министър, след това, като еврокомисар – тя също сигурно знае доста за това как са се вършили тези безобразия в годините 2007 – 2008", каза Найденов по-рано.

Според Биков обаче земеделският министър няма как да разследва обективно корупционна сделка, от която самият той е част. Затова той смята, че Найденов трябва да бъде отстранен от длъжност и да не пречи на разследването.

Освен това е добре прокуратурата и МВР незабавно да проверят къде се намират тези 3,5 млн. лева, които лицето Димитър Петров, каза още Биков. Според него Бойко Борисов не трябва да защитава престъпните действията на министъра си, защото така се пораждат съмения, че и той е част от тази схема.

Водещи новини

Още новини