Найденов: Комисия ще проследи сделката за земите край Несебър

share

Специално създадена междуведомствена комисия ще проследи през февруари цялата сделка по продажбата на 29 дка земи край Несебър. Това заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Той уточни, че сделката е започнала още през 2007 г. В комисията са поканени да участват и представители на неправителствените организации, така че всичко да бъде прозрачно, каза още той.

По думите на министъра, информациите, че всичко е доста под данъчната оценка, не отговарят на истината.Цялата сума по продажбата е 1 141 149 лв. и 51 ст., като в нея са включени държавната такса за изключване на територията от горския фонд, компенсаторно залесяване и оценка от независим оценител. Решението за създаване на комисия е взето след обсъждане проблема между няколко институции – Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на околната среда и водите, Изпълнителна агенция по горите и комисията към Министерство на земеделието и храните, която отговаря за подобни случай. С доклада от тази проверка ще бъде започнат и премиера, ще бъдат запознати и медиите, каза Найденов.

Инж. Милка Гечева, началник на ДНСК посочи, че строителство на тези територии няма, а решението да се спрат дейностите по разчистване на терена е на строителите.

Водещи новини

Още новини