Лиляна Павлова: Най-важното е да е изчистен пътят

share

Опозицията малко рано започна да прави предизборна кампания. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, по повод изказване на депутата от Коалиция за България Румен Петков, че пътят София - Плевен не е бил изчистен вчера.

„Депутатът, издигнат от регион Плевен, реши вчера на наш гръб, опитвайки се да опозори моето име, да си прави предизборна кампания за региона с информация, че пътят не е почистен”, каза министър Павлова. Министерството на регионалното развитие и благоустройството работи само с факти и цифри. Показва се какво е построено и какво е изчистено. „Ако сме сгрешили, ще си признаем, че не сме изчистили. В конкретния случай не само че не сме сгрешили, а той какво направи – каза пътят не е изчистен, няма нито една машина”, каза Павлова. Тя посочи, че не е имало нито една машина, защото пътят е бил на асфалт. Министър Лиляна Павлова показа снимки на пътя по часове като доказателствен материал, че пътят е бил изчистен.

Снегорините са с джи-пи-ес системи, следи се на компютър в реално време. Пътят е бил обработен с материали. „Нормално е да няма снегорини. Най-важното е да е изчистен пътят, а не да има снегорин, който да се разхожда, за да може г-н Румен Петков да се чувства спокоен, че вижда как се движат”, каза Павлова. В опорните пунктове е имало 13 машини, както е по изискване. Те са си свършили работата и са осолили.

Водещи новини

Още новини