Яне Янев: БСП и ДПС ще се опитат да ходят на тайни разговори с ГЕРБ

share

БСП и ДПС ще се опитат да ходят на тайни разговори с ГЕРБ. Този номер няма да мине и чест прави на премиера Бойко Борисов, който каза днес в Брюксел, че няма да прави пазарлъци. От тук нататък всичко трябва да става прозрачно. Това каза на пресконференция лидерът на РЗС Яне Янев по повод проваленото пленарно заседание за обсъждане на промените в Изборния кодекс.

Янев обясни, че след Нова година ще внесе в парламента предложения за цялостни промени в Закона за политическите партии. „С промените ще лишим БСП чрез партии фантоми да правят коалиции. Ще пледираме да се вдигне изборната бариера за коалициите – за две партии - 4%, за три партии – 5% и т.н. Така ще изчистим партиите фантоми, които не работят за гражданите”, заяви Янев.
Той посочи, че има реална възможност РЗС да възстанови парламентарната си група след Нова година.

„Имаме готовност, когато е необходимо, да възстановим Парламентарната група на РЗС и пак да имаме представителство, дори по-голямо”, каза Янев и уточни, че в правилника на Народното събрание няма пречка да се възстанови съществувала парламентарна група. Групата продължава да съществува в регистрите и тя може да възстанови дейността си, като събере нужния брой депутати, обясни Янев. По думите му депутати от Синята коалиция и от „Атака” не крият симпатии към РЗС.
„Да не стане така, че заради тяхното хитруването до края на мандата сините и „Атака” да останат без парламентарни групи, а РЗС да си възстанови групата”, закани се Яне Янев.

Водещи новини

Още новини