Борисов призна правотата на БСП

share

"Защо си играете с националната сигурност на държавата и с живота на хората?", попита депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова премиерът Бойко Борисов.

Въпросът на Нинова бе във връзка с  политиката на правителството за осигуряване на задължителни запаси от нефт и нефтопродукти. Тя припомни, че многократно се е случвало така МС да има един законопроект, а депутатите от ГЕРБ да изготвят друг законопроект по същата тема. "Случаят обаче тук е друг. Вие сте подготвили два законопроекта, които са подписани все от вас", каза Нинова.

В отговор премиерът Бойко Борисов благодари на социалистите за този въпрос, защото благодарение на него единият от законопроектите е изтеглен.

"Вие по този начин признахте, че опозицията е права", отговори му пък Нинова. Премиерът обеща, че ще накаже много хора заради случилото се. В отговор обаче социалистката каза, че това е добре, но хаосът продължава вече 4 години. Нинова предложи на Борисов да си избере защо се е стигнало до този случай - заради некомпетентност или желание за корупционни схеми.

Водещи новини

Още новини