Иван Костов: ДСБ ще влезе в парламента и без СДС

Булфото
share

Убеден съм, че ДСБ няма да остане извън парламента след изборите догодина, заяви лидерът на партията Иван Костов в предаването на БТВ "Нека говорят".

Той изказа мнение, че "тъмносините" са направили много за Синята коалиция и са оправдали доверието на обществото. ДСБ ще влезе в Народното събрание и без СДС, категоричен бе Костов. По думите му, основната причина за раздялата със "сините" е отношенията между СДС и ГЕРБ напоследък. "Хората, които ни подкрепят, не са гласували никога за БСП, ДПС и ГЕРБ и ние няма да предадем доверието им", каза още лидерът на ДСБ.

Иван Костов коментира и скандала около личността на Венета Марковска и издигнатата от СДС след него кандидатура на Петър Стоянов за член на Конституционния съд. По думите му бившият президент направил най-доброто за десницата, като се отказал от тези намерения. Костов каза, че го уважава за това, въпреки че в свое интервю Стоянов посочи именно него като главния враг на СДС. Кандидатурата на бившия държавен глава за Конституционния съд щяла да довърши десницата, според Костов.

Водещи новини

Още новини