Евгений Дайнов: СДС умря на 15 май

share

Хората, които забъркаха сегашните каши в СДС нямат нищо общо със синята идея.

Това заяви в студиото на Панорама Евгений Дайнов. Васко Кръпката го каза много хубаво: Онова СДС беше Лед Цепелин, а това в момента е Цеца Величкович, продължи той. СДС умря на 15 май, когато скъсаха договора за Синята коалиция, категоричен беше Дайнов. СДС загуби подкрепа по ред причини. Едната беше, че не успя да обясни срещу какво се бори. Този процес настъпи някъде по времето на царя. Тази смърт на СДС беше много грозна, допълни той.

ГЕРБ не е дясна партия. Управляващите в момента не взимат политически решения, а решават всичко на базата на договорки. Аз продължавам да ходя на протести, защото сега е много по-важно да се прави това, обясни Дайнов. СДС успя да влезе в най-порочната практика на това управление и изгуби много. Сините загубиха своята идентичност. Не е ясно дали са десни или леви, разкри още той.

Култорологът Ивайло Дичев допълни, че още от самото си създаване СДС не е била дясна партия. Това движение е обективно трагично, което загуби по пътя си всичките си симпатизанти. СДС се капсулира и изгуби връзката с хората от провинцията.

Водещи новини

Още новини