Цветанов с апел към шофьорите: Не сядайте пили зад волана (видео+снимки)

Булфото
share

"Превенцията е най-добро решение срещу шофирането след употреба на алкохол", каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов на заключителния етап от националната кампания „Алкохолът е лош шофьор”.

Той посъветва всички шофьори да пият с мъдрост и никога да не се качват зад волана след употреба на алкохол. Цветанов припомни, че шофьорите, употребили алкохол, създават предпоставка за катастрофи и застрашават човешки животи.

"Без активното участие на автомобилните състезатели Петър Гьошев и Екатерина Стратиева, няма как да популяризираме кампанията, те са хората, които са царе на пътя, и не употребяват алкохол", каза Цветанов.

Кампанията не приключва с днешния финал, тя е отворена и ние ще надградим това, което започнахме. С последните промени в Закона за движение по пътищата, се създаде специален фонд и 50% от глобите от нарушителите отиват за подобряване на инфраструктурата със съответното заснемане на нарушителите.

Цветан Цветанов благодари за сътрудничеството с Белгия, Франция и Холандия, които по думите му са страните с най-доброто законодателство по темата.

Водещи новини

Още новини