До 20 бона глоба за фалшиво обаждане на 112

share

Глоба от 500 до 20 000 лв. грози всеки, който направи недостоверно или шегаджийско обаждане на тел 112, информира експертът Вася Василева от национална система 112.

Това стана ясно на кръгла маса на тема „Взаимодействие между Районен център 112 и службите за спешно реагиране в Област Кюстендил - гаранция за ефективно обслужване на сигналите към телефон 112", организират Областна администрация Кюстендил и Районен център 112 - София.

Тя представи предимствата на тел 112 ." Вече автоматично се прехвърлят всички обаждания към телефоните 150,160 и 166 към 112. Той позволява локализацията на местоположението на повикващия. Това е съобразено с информацията , която се подава от мобилните оператори. Другото важно предимство е и, че могат да бъдат активирани няколко служби едновременно, например при тежка катастрофа- Спешен център, полиция и пожарна", заяви Вася Василева .

"Най- важната цел е да синхронизираме действията на службите за спешно реагиране с тел. 112 , не че не са синхронизирани досега, но след всяка среща по региони, взаимодействието е по- добро", заяви Стоян Георгиев, директор на национална система 112.

"Изключително важно е функционирането на тел. 112, защото имаме хора в крайните и отдалечени райони", заяви при откриването на кръглата маса областният управител Владислав Стойков.

Водещи новини

Още новини