Нови пазар се опъна на кабинета - праща го в съда

share

Община Нови пазар ще обжалва решението на правителството за разрешаване на проучвания за шистов газ. Това решение взе на извънредно заседание Общинският съвет в Нови пазар с 15 гласа „за” и един „въздържал се”.

Присъстваха народните представители Красимир Минчев и Ивайло Тошев от ГЕРБ, Димитър Дъбов, Антон Кутев и Петър Курумбашев от „Коалиция за България”, проф. Георги Колев и Четин Казак от ДПС, областният управител на Шумен Димитър Александров и неговият заместник Ралица Тодорова, зам.-кметове на Шумен, Силистра, Алфатар.

Друго предложение от залата бе да се проведе местен референдум по отношение на решението на правителството за даване на разрешение за проучване за шистов газ. Депутатът Петър Курумбашев се обърна към присъстващите с решенията на управата на Ню Йорк и Сената на Франция за спиране на добива на шистов газ. Депутатът Ивайло Тошев заяви, че е получил уверение от Министерството на околната среда и водите, че проучването няма да има вредни последици, а ако се стигне до добив на шистов газ, то експлоатацията на находището няма да започне без извършване на ОВОС.

Водещи новини

Още новини