Говорителката Калинка: Обиждат ме на тъпа свиня!

share

"Била съм разследващ журналист в продължение на 12 години и след това станах говорител на варненската полиция. Потресена съм, че никой от колегите не публикува и другата гледна точка". Това казва в интервю за България Днес уволнената Калинка Пенчева. Тя обаче не съжалява, че е нарекла Боян Боозов "селски глупак". 

Той многократно се е обръщал към служителите на реда с думите "тъпи полицаи" и това може да бъде проверено в социалната мрежа, твърди Пенчева. "Не разбирам как хора, които се обръщат към мен с думите "тъпа свиня" и "простачка", могат да ми търсят сметка. Като говорител нямам право да отговарям неподобаващо на гражданите, но хора, които са осъждани и криминално проявени имат право да ме обиждат", недоволства уволнената служителка.

Тя разкрива и как премиерът Бойко Борисов е станал кръстник на сина й. Аз го помолих, като поисках ако някога нещо се случи с мен премиерът да се погрижи за него, тъй като е умно и будно дете, казва Калинка. "Съжалявам, че този скандал рефлектира върху него и вътрешния министър Цветан Цветанов и искам този конфликт да приключи, тъй като целенасочено се използва ситуацията срещу тях двамата", добавя бившата говорителка.

Водещи новини

Още новини