Ченгета събират пари за трансплантация на полицай

share

Полицаите в Сливен започнаха да събират средства в помощ на колегата си Емил Николов (38 г.), който се нуждае от животоспасяваща бъбречна трансплантация.

Емил е дългогодишен инспектор в бившата Детска педагогическа стая, сега сектор "Борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни" в ОД на МВР-Сливен. Ръководството на областната дирекция разстространи апел за съпричастност към всички сливенци, както и към служителите в останалите областни полицейски дирекции в страната.

Емил е с остра бъбречна недостатъчност в резултат на болестта "ИгА гломерулонефрит". От февруари т.г. е на хемодиализа. Терапията е само поддържаща. "Единствената възможност за него е трансплантация в чужбина, за което са нужни 50 хил.долара. Осигуряването на тези средствата е непосилно за Емил", казаха от полицията. Средствата се набират по банкова сметка:

IBAN: BG38 RZBB 9155 4175 8942 02
BIC: RZBBBGSF, Райфайзен банк.


Акция за събиране на дарения в помощ на Емо, както го познават във всички сливенски училища, започват и децата в града под Сините камъни. Инспекторът се ползва с доверието им, често посещава учебните заведения, разговаря с децата, помагал е на много от тях в нужда, при лични и семейни проблеми. В близките дни инициаторите на акцията ще обявят как ще протече кампанията им.

Водещи новини

Още новини