Варненец преследва йеховисти с камера (видео)

булфото
share

Сериозен сблъсък имаха будни варненски граждани и група йеховисти, пише “Петел”.

Сеирът беше заснет и пуснат в интернет от Свилен Гамолов, промишлен дизайнер. Той решил да се противопостави на опитите на мисионерите да разпространяват учението си. В конкретния случай за слушател на емисарите на “Свидетели на Йехова” се е хванал пенсионер.

Гамолов цяла сутрин наблюдавал как представителите на Свидетели на Йехова обикалят около блока и накрая решил да раздаде правосъдие. Йеховистите са двама – българин и чужденец, по предположение на автора на клипа – чех. Придружен от свидетел той опитва да попречи на мисионерите да вербуват за църквата си пенсионера. Йеховистите обаче не остават длъжни и веднага звънят с оплакване в полицията. Завързва се яростен спор за правата и религиозната свобода в Европейския съюз.

“Щях да отмина безразличен, защото денят ми е пълен със задачи и работа, борба за оцеляване, сметки за плащане и битови несгоди. Но се сепнах и спрях, защото се сетих, че някога съм се клел пред Знамето да защитавам България от врагове – вътрешни и външни... Затова запомнете лицата им! Утре може да ви спрат на вашата улица, пред вашето жилище. Могат да спрат вашето дете пред неговото училище и да налеят отровата си в чистото му съзнание!”, предупреждава във видеото си Гамолов.

В края на краищата инцидентът се размина само с вербални атаки, а полиция на клипа изобщо не се вижда, пише блиц.

Водещи новини

Още новини