Цветан Цветанов: Сигналите срещу полицая убиец не са били достатъчни за уволнение

share

"Проверката по случая с убийството на Ивелина е приключила и днес трябва да бъде изпратена до ръководството на МВР", съобщи в сутрешния блок на Нова телевизия вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов.

"Няма нова информация по случая от това, което е известно. Имало е оплакване от момичето през юни месец, че около блока й е имало автомобил, който обикаля, но при проверка, не е установен такъв. Най - трагичното е, че си отиде едно младо момиче", заяви Цветанов.

Припомняме ви, че ловешкия полицай Иво Маринов застреля 25 - годишната Ивелина пред дискотека.  Родителите на убитото момиче искат доживотна присъда за полицая убиец.

"Всеки сигнал, който е постъпвал срещу Иво Маринов е бил проверяван, но сигналът не може да бъде причина един човек да бъде уволнен", коментира вътрешният министър. Той уточни, че днес ще се запознае с това колко други оплаквания е имало срещу него.  Цветанов съобщи, че Маринов е имал желание да се издигне в кариерата си. 

На въпрос как така цял Ловеч е определял Иво Маринов като лудия полицай, а той седмица преди инцидента е преминал успешно психологически тест, Цветанов отговори, че той е бил на косъм от това да бъде скъсан и поясни, че тестовете се правят на базата на професионалните им възможности.

Водещи новини

Още новини