Ивайло Московски ще открие международна конференция

share

Министър Ивайло и Московски и заместник-председателят на Европейската комисия и еврокомисар за новите технологии Нели Крус ще открият утре регионална конференция на тема: "Цифровата програма за Европа: реалност или все още предизвикателство" .

Министри и други представители на изпълнителната власт, членове на неправителствени организации и на бизнеса от повече от 12 държави в Югоизточна Европа, ще участват в събитието. Конференцията ще се състои в София. Организатор на форума е Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, като конференцията е под патронажа на министър-председателя Бойко Борисов.

Целта на форума е да насърчи обмена на опит и добри практики при прилагането на целите на Цифровата програма за Европа 2012 на регионално ниво. Конференцията ще е с акцент върху електронното правителство, услугите за спешни повиквания при пътно-транспортни произшествия т.нар. eCalls services и ,в частност, българският принос за въвеждане на общоевропейската услуга, бързия интернет в училищата и приложения, свързани с е-образование.

Водещи новини

Още новини