Мъж влезе в болница след като дойдоха да събарят къщата му

share

57-годишен мъж от Хасково беше откаран с линейка в болница, след като екипи на Районна дирекция за национален строителен контрол в пристигнаха, за да съборят дома му. Случката се разигра в 10 часа в хасковския квартал "Орфей".

Георги Кьосепашев твърди, че от 2003 г. има одобрен проект за надстройка на етаж, но общината не му издала акт за узаконяване. Семейството му завело дело в окръжен съд, което по-късно спечелили. През 2009 г. главният архитект на общината променил подробният устройствен план, с което се променило предназначението на сградата. Георги обжалвал пред хасковския административен съд, а после и пред Върховния, но загубил делата. През февруари 2010 г РДНСК пуснала заповед за събаряне, което трябваше да започне днес в 10 часа.

След като Георги бе откаран в болницата от строителния надзор отложиха събарянето за по-късно през деня. Кьосепашев е сезирал и омбудсмана Константин Пенчев. Георги живее със съпругата си Виолета и с двамата си сина. Единият от тях чака бебе след месец.

Водещи новини

Още новини